آموزش, زعفران

نحوه نگهداری از زعفران

نحوه نگهداری از زعفران،مراحل و شرایط خاصی دارد که در ادامه به آن می پردازیم:

هر کالایی دارای یک زمان مصرف است زعفران نیز دارای یک بازه‌ی زمانی مصرف مشخص است.

نحوه نگهداری زعفران از اهمیت  بسیار بالایی برخوردار است چراکه کم شدن اسانس زعفران و کاهش عطر و بوی آن، به معنای کاهش خواص زعفران است .

هرچه قدر زعفران شما عطر و بو و رنگ خود را از دست بدهد، به همان میزان ارزش و کارایی آن هم پایین می آید.

فرآیند نگهداری زعفران چگونه است؟

اول زعفران را خشک و آسیاب بکنید

آسیاب کردن زعفران کار آسانی است، شما با هر وسیله ای که در خانه دارید می توانید به آسیاب کردن زعفران بپردازید.

اگر با یک وسیله چوبی این کار را انجام بدهید بهتر است ،سپس آنرا خرد کنید تا به تکه های کوچکی تبدیل بشود.

زعفران را دم کنید

بهترین روش، دم کردن زعفران با یخ هست که شما در این شرایط نه تنها رنگ بیشتری از زعفران را به دست می آورید، بلکه برای فریز کردن آن هم زمان بیشتری دارید.

البته می توان از همان روش سنتی هم استفاده کرد که مقداری از آب جوش را بر روی زعفران می ریزیم و بر روی حرارت غیر مسقیم  قرار می دهیم

نگهداری زعفران در یخچال

نگهداری زعفران در یخچال نباید بیشتر از ۲ هفته طول بکشد و در غیر این صورت، زعفران رنگ خودش را از دست خواهد داد و کیفیت آن پایین می آید.

شرایط مناسب برای نگهداری زعفران

زعفران را باید در یک محیطی که خشک و تاریک است و از آب و هوایی خنک و مرطوب برخوردار است نگه داری کنید.

هرگز آنرا در مقابل تابش مستقیم نور خورشید قرار ندهید چراکه موجب کاهش رنگ زعفران می شود و باعث می شود کیفیت زعفران پایین بیاید.

دمای مطلوبی که برای نگهداری زعفران گفته شده است، حدود ۲۰ درجه سانتی گراد می باشد و رطوبت  هم کمتر از تقریبا %۴۰ باشد.

سعی کنید محل و مکانی که برای نگهداری زعفران انتخاب می کنید، به دور از هرگونه حشره و جونده ای باشد.

حداکثر زمان نگهداری از زعفران

گیاه ارزشمند زعفران را می توان تا چند سال هم نگهداری کرد ولی توصیه می کنیم که حداکثر تا ۲ سال سعی کنید زعفران خود را مصرف کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *