تخم شربتی دانه یک نوع ریحان وحشی از خانواده نعناعیان است و با ریحان و نعناع و پونه و آویشن همخانواده است.
این گیاه در نقاط مختلف ایران با نامهای محلی متعددی از جمله بادروج، تره خراسانی، حوک، اوقیمن و بورنگ شناخته میشود.
بیشتر مواقع برای تهیه شربت تخم شربتی استفاده می شود که یکی از انواع شربتهای خانگی در فصل تابستان و ماه رمضان است.
یکی از اجزای مورد استفاده نوشیدنیهای دیگر مانند طرز تهيه شربت زعفران محسوب میشود.
تخم شربتی هنگامی که در آب قرار میگیرد لعاب میاندازد و آب را به خود جذب میکند.
به همین دلیل برای رفع تشنگی مناسب است. اما خواص تخم شربتی در طب سنتی ایران فراتر از این مورد است.
فواید و خواص تخم شربتی
اگرچه همانطور که از نام آن پیداست، در تهیه شربت کاربرد دارد اما نباید از خواص آن در طب سنتی نیز غافل باشیم.
به طور سنتی به عنوان یک عامل ضد میکروب، ضد ویروس و دافع حشرات استفاد میشود.
درمان اختلالات گوارشی، گرفتگی عضلات، میگرن، تهوع، فلج، سرفه، تب استفاده میشود.
روغن گرفته شده از آن درمان مارگزیدگی و گزش حشرات است.
خواص تخم شربتی برای یبوست
تخم شربتی پس از مخلوط شدن با آب یک لایه ژلهای ایجاد میکند که این لایه حاوی مقادیر غنی از فیبر است.
به همین جهت تخم شربتی میتواند باعث بهبود حرکات و پاکسازی روده شود.
در نتیجه می تواند به درمان یبوست و اسهال کمک شایانی کند.
روش مؤثر برای رفع یبوست آن است که بهمدت چند شب قبل از رفتن به رختخواب، یک لیوان شیر مخلوطشده با تخم شربتی بنوشید.
این نوشیدنی بهعنوان یک پاککننده معده عمل میکند.
تخم شربتی حاوی روغنهای فراری هستند که به از بین بردن گاز و نفخ دستگاه گوارش کمک میکنند.
طب سنتی ایران نیز از تخم شربتی بهعنوان یکی از محصولات گیاهی برای درمان بیماری التهابی روده یاد میکند.
فروشگاه اینترنتی خشکبار عرشیا در خدمت شماست.